top of page
  • Mirva Colour Box

Milloin ja missä olet luontaisesti parhaimmillasi?

(eli tarina kissasta, joka tuli ulos kaapista)


Tunnistatko, milloin olet luontaisesti parhaimmillasi? Tunnistatko sen tunteen, jolloin tiedät täysin, mitä teet, päätöksenteko on helppoa, tunnet olosi rennoksi ja aikaansaavaksi? Vai kuulostaako tämä aivan utopialta ja haluaisit löytää omat parhaat puolesi? 3 kysymystäni auttavat sinua tässä.

Kerron ensin, mitä tapahtui meidän Sisulle, kun se löysi oman luontonsa.Sisu syntyi tavallista pienempänä maatalon vaatekaappiin keväällä 2009. Kyllä, Sisu on kissa. Kun kävimme katsomassa sitä ensimmäistä kertaa, Sisu oli pieni musta kissanpallura rikkalapiossa. Se täytti hädin tuskin puolet rikkalapiosta. Sisu kotiutui Päijät-Hämeestä Helsinkiin, oli arka ja majoittui puolentoista neliön vaatehuoneeseemme. Se käytännössä eli komerossa koko ensimmäiset vuotensa. Kun muutimme kerrostalosta rivitaloon, tapahtui ihme, joka muutti kaiken.


Rivitalomme etupihalla oli pieni ruohoalue, jossa oli mukava istua kissan kanssa aamukahvilla. Pikkuhiljaa Sisu uskalsi liikkua vähän pidemmälle. Sen aistit valpastuivat, sen itsevarmuus oli käsin kosketeltavaa. Se kerta kaikkiaan löysi itsensä tulemalla ulos siitä kaapista, jossa oli kasvanut.Ulkoilma ja vapaus toivat sen luonnon esiin. Se alkoi liikkua kotona ketterästi ja elävästi paikasta toiseen, osasi pyytää ja vaatia, tuli lähelle ja pyysi syliä. Se ei enää luimistellut vaatekomerossa vaan oli elossa. Se, miten tämä kissassa tapahtunut muutos vaikutti minuun, oli ihmeellistä. Jotain myös minussa vapautui. Koin helpotusta ja valtavaa iloa siitä, että Sisu uskalsi vihdoin ilmentää itseään: olla kissa.


Se, että tunnistamme itsessämme sen, mikä meidät sytyttää, ei ole itsekästä tai muilta pois. Itseasiassa se vaikuttaa positiivisesti myös muihin. Miksi? Peilisolut. Me olemme aina suhteessa ympäristöömme ja muihin ympärillämme. Tunteet ja tunnelma tarttuvat meihin.


Palauta mieleesi miellyttävä tilanne, johon joku huonotuulinen henkilö on tullut mukaan. Tunnelman droppaus tapahtuu sekunneissa. Sama tapahtuu myös toisinpäin: innostunut ihminen voi saada muutkin innostumaan ja nostaa huoneen energiatasoa.


Se, että löydät oman luontaisen vahvuutesi ja innostumisesi, itseasiassa auttaa muita ympärilläsi. Kun saat levätä, olet parempi vanhempi. Kun voit työskennellä ympäristössä, joka tukee sinulle luontaisia piirteitäsi, saat energiaa. Se energia ravitsee sinua ja jakautuu ympärillesi.


Nämä 3 kysymystä auttavat selvittämään, missä ja milloin olet luontaisesti parhaimmillasi:


1. Mikä ravitsee sinua?

  • Mieti, missä lataudut ja miten?

  • Minkälaisessa ympäristössä koet saavasi energiaa?

  • Muistele, missä ja milloin koit olosi kokonaisvaltaisesti ravituksi?


2. Mikä on intohimosi?

  • Mikä sytyttää sinut? Mikä saa sinut liekkeihin?

  • Mistä asiasta kiinnostut kerta toisensa jälkeen, mistä ideasi eivät lopu tai minkä asian puolesta lähtisit barrikadeille?

  • Missä sinä olet taitava?


3. Kenen seurassa viihdyt?

  • Minkälaisessa seurassa koet voivasi rentoutua ja olla oma itsesi?

  • Kenen seura tekee sinulle hyvää ja mistä se johtuu?

  • Mieti, mitä itse tuot tähän seuraan?


Pohtimalla näitä kysymyksiä, saat vihjeitä itsellesi tärkeistä asioista. Ihmisen hyvinvointiin ja tyytyväisyyteen vaikuttavat henkiset, fyysiset ja sosiaaliset suhteemme. Miten inspiroivaa onkaan nähdä, kun ihminen löytää oman paikkansa eli sen tilan, jossa on luontaisesti parhaimmillaan! Jotain syttyy ja se loistaa ja vaikuttaa muihinkin ympärillä kuin magneetti. Kun yhteys itseen vahvistuu, syntyy yhteyksiä myös muihin.Entä missä minä, Colour Boxin Mirva, olen luontaisesti parhaimmillani? Luovassa ympäristössä, joka ruokkii esteetikon sieluani ja aistejani, ihmisten kanssa jakamassa kokemuksia eli elämän parhaita puolia sekä niitä rosoja, jotka tekevät meistä haavoittuvia, erilaisia, todellisia. Olen luontaisesti parhaimmillani, kun voin luoda eli ajatella asioita uudesta suunnasta, ravita ja tulla ravituksi taiteen välineistä sekä ihmisten tarinoista. Siksi Colour Box.”Those who have not realized their True Self live like the blind, unintentionally scratching someone else`s leg. If you would like to scratch your own leg, first awaken to your True Self.” – Korean Suuri Zen Mestari Kyeongbong (1892-1982)

142 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page